perjantai 25. maaliskuuta 2016

Isälle ja tyttärelle

Säätiedotus lupaa pian lämmintä, mutta talvi sinnittelee vielä ja pitkäperjantaina taivas vihmoo räntää. Vielä siis on tarvetta näille pikkuhuiveille. Tyttären huivi valmistui noin neljässä päivässä, mies joutui odottamaan omaansa lähes kolme viikkoa. Mitä tästä taas kerran opin: älä tee kahta samaa mallia peräkkäin. Toistokerta on lähes mahdoton saada valmiiksi. (Ehkä tämän takia sukkien neulominen on minulle niin vaikeaa :)

Mutta huiveista: ne ovat pikkuisia, keveitä ja pehmeitä. Lankana käytin Manos del Uruguayn Lace-lankaa. Kumpaankaan huiviin en saanut uppoamaan lähellekään 50 grammaa. Eli lanka on erinomaisen riittoisa. Ja pehmoista, koska mukana on silkkiä.

Malli oli Easy (toistokerralla tuntui jo liiankin helpolta, mutta mitäs menin tekemään ihan saman tuplana. Vaihtoehtoja kun olisi piisannut. Ks. yllä oleva muistutus itselleni) Alkuperäisessä ohjeessa tuo on toteutettu fingering-vahvuisella, mutta kun toive oli pienempi (molempien toive) niin tein pitsivahvuisena, ja noista tuli juuri toivotun kokoisia.Malli: Easy
Lanka: Manos del Uruguay (Lace)
Puikot: 3 mm

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Jujuy kevään viileyttä vastaan


Ihan ensimmäinen Joji Locatelli-huivini on tämä iki-ihana Jujuy
Ei varmaan enempiä selittelyjä kaipaa, kevyt, light fingering- vahvuisesta Isagerin villasta neulottu, kevään viileisiin päiviin. Langat kaivelin lankakorin kätköistä. Oma lankani on siis ohjetta ohuempaa, mutta tykkään fiiliksestä.

Jojin suunnittelema ohje oli todella hyvin kirjoitettu, vaihtelua toi värien vaihtuminen sekä ainaoikein-kerrosten lyhennykset sekä pitsiosuus.Lanka: Isager Spinni (kaurapuuro ja tummanharmaa) Tvinni (koralli)
Puikot: 3.5 mm