perjantai 26. helmikuuta 2016

Puuterinen Anneke

Nyt osui kohdalle sellainen langan ja ohjeen yhdistelmä, että olen lumoutunut.

Ensin ostin langat. Pikkuisen sokkona, verkkokaupan kautta lankakauppa Kerästä). Mutta en malttanut odottaa tulevaa käyntiä Tampereella, jolloin pääsisin hiplamaan lankaa livenä. Quince&co villalankoja en ollut ennen kokeillut. Pellavaisia Sparroweja sen sijaan kyllä, ja niiden perusteella uskalsin ottaa riskin, sillä niiden pellavien voittajaa en vielä ole kohdannut.

No, ostin siis Ternia, joka on 75% villaa ja 25% silkkiä, varsin ylellinen yhdistelmä siis. Kun lanka saapui, olin myyty. Sen sävy on sellainen puuterinen, mieleen tulee vanhan maailman sävyt. Siihen halusin yksinkertaisen, silti herkän mallin. Quincen sivuilla Pam Allenin Anneke oli juuri etsimäni.

Pidin ohjeesta, se oli yksinkertainen, saumaton. Pääntien kuvio toi mielenkiintoa, mutta oli silti helppo tehdä. Tosin jouduin sen kerran purkamaan, sillä olin epähuomioissa neulonut puseroa liian pitkälle ennen kuin aloitin kuviokerran, ja se uhkasi tulla liian pieneksi.

Lanka on ihana, tiukkakierteinen. Siitä tulee todella kaunista, napakkaa ja tastaista jälkeä. Neuloutuu nopeasti. Ja liottamisen jälkeen se laskeutuu todella kauniisti.

Pääntien yksityiskohta.


Kastelin puseron ja kuivuttuaan sitä tuli ihanan laskeutuva.


Hihat ovat kapeat. Ainoa muokkaukseni ohjeeseen oli, että tein niistä täyspitkät 3/4-pituuden sijaan. Muutoin vartalo-osa on laatikkopaitamainen.

 Langan puuterista sävyä, jossa silkki antaa muutoin tasaiseen väriin vaihtelevuutta, juuri sen puuterimaisen vaikutelman.

Ohje: Anneke (Pam Allen)
Lanka: Tern (väri  Syrah)
Menekki: vajaa 7 vyyhteä
Puikot: 3,25 ja 3.5 mm