torstai 3. marraskuuta 2016

Myytinmurtaja-Uan

Neulistin Uan- neuletakki teki saman, minkä aikanaan Veera Välimäen Vintage- villatakki: kaikki muut työt tipahtivat sivuun heti kun ohje julkaistiin.

Sain valmiiksi eilen, tänään sitten takin kuivuttua sovitin ja laitoin napit. Ja tykkäsin kovasti. Oikeastaan kaikesta.

Ohje on hyvä, minulla oli hakusessa juuri sellainen tyköistuvampi malli.  Samaten tykkään tukuwoolista, se on rouhean villainen, vyyhdellä suorastaa karhean tuntuinen. Neuloessa kuitenkin miellyttävä, jotenkin paljon pehmeämpi. Ja liottamisen jälkeen pehmenee huomattavasti.

Tämä takki osoittautui osaltani oikeaksi myytinmurtajaksi:
1. väite: en pidä pitsin neulomisesta, koska se on vaikeaa. Tulos: väärin. Tätä pitsiä olikin yllättävän kiva neuloa, se ei ole vaikeaa. Kunhan tällainen ei-tottunut-pitsinneuloja vaan ensin laittoi silmukkamerkit toistojen väliin, niin sujui. Toki väliin lipsahti muutama virhe, kun silmä tuijotti kiinteämmin television sarjaa, kuin neuletta. Nuo eivät mielestäni kuitenkaan olleet niin fataaleja, joten korjasin virheet rivillä, joilla ne huomasin ja jatkoin eteenpäin. Eivätkä häiritse tippaakaan
2. En tykkää pitsineuleista itselläni (ihailen vain muilla.) Tulos: väärin, ei pidä paikkaansa. Katso kohta yksi. Tykkään.
3. En neulo samaa paitaa/ mallia kahdesti, ainakaan ajallisesti kovin lähellä toisiaan. Tulos: ööö, tiedättekö mitä. Ostin toiset tukun langat. Värissä Ujo. Se epävaaleanpunainen. Ja mikähän olisi ohje... Täytyy tosin miettiä, otanko isomman koon, vai 3.25 puikot, sillä takki on ihan pikkuriikkisen tiukka kun kaikki napit napitti kiinni.

Tasan kuukausi sitten oli vielä vihreää, hortensia täydessä kukassa.


Ja tänään, lunta ja kylmä viima. Villatakki-ilma, siis.Tykästyin nappeihin. Näyttävät vähän kanttarelleilta :)

Puikot: 3. mm pyöröt
Lanka: Tukuwool, väri Hohka, 4.5 vyyhteä.
7 nappia

11 kommenttia:

 1. Aivan upea lopputulos! Ja tuo punainen on kertakaikkisen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tuo väri on huikean ihana. Niinkuin Tukun sävyt yleensäkin tuntuu olevan :)

   Poista
 2. On kyllä hieno. Minuun pätee tuo kohta 2. mutta lienee aika vähän tuulettaa omiakin myyttejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin tätä ohjetta uskallan suositella ei-pitsineulojallekin :) Juju on mun mielestä tässä neuleessä siinäkin, että pitsiä ei ole kaikkialla, vaan hihat ja etukappaleet on sileää. Ja pitsi ei ole sellaista liian romanttista.

   Poista
 3. Kaunis takki! On mullakin listalla, vaikka just äsken ostin langat ihan toiseen neuleeseen. Milloin nämä kaikki ihanat oikein ehtii tehdä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, tekemättömien, jonossa olevien lista on aikamoinen :)

   Poista
 4. Onpa kaunis villatakki. (: Kaunis väri.

  VastaaPoista
 5. Tästä tuli ihana! Ja ihanaa, että se toimii sullakin noin hienosti. Mulle Uanista tuli vähän odottamatta luottovaate, koska se istuu kuin hanska.

  Jos kohta se on mullakin napit kiinni himpun tiukka, mutta yleensä pidän sitä vain kaksi ylintä nappia kiinni, ja tykkään vaikutelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sama fiilis, hyvin istuva neuletakki ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys. Jäin muutaman päivän käyttökokemuksella miettimään, että en ehkä sittenkään tee toisesta Uanista isompaa kokoa. Mäkin tykkään käyttää niin, että vain pari ylintä nappia on kiinni.

   Poista
 6. Todella kaunis! Itselläni on tummanharmaat langat varattuna tähän.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!