lauantai 26. syyskuuta 2015

Renginkaapista lankakaapiksi

Kesällä ostin saaristoreissulta Nauvosta vanhan renginkaapin - se oli tummunutta mäntyä, josta vanha väri oli poistettu rajusti kuumapuhaltamalla. Tykästyin kaappiin kuitenkin, ja päätin, että sinne saisin varastoitua lankojani.

Tutkin kaappia, ja osiin oli jäänyt punamullan sävyjä ja sinistä. Päätin siis käyttää samankaltaisia värejä, kalkkimaalista sain sekoittamalla juuri oikeat sävyt.

Kaappi alkuasussaan, hyvinkin tummana mäntyisenä. Mustat osat ovat kärventynyttä puuta, kun joku on aiemmin poistanut maalia.
Putsasin ja imuroin kaapin, hioin kevyesti. Aloitin punamullan sävyllä. 


Jatkoin sinisellä. Maalasin rihlat sinisiksi ja punamullan värisiksi. Sitten vahasin siniset rihlat ja maalasin kaikki punamullan sävyllä. 


Tämän jälkeen hioin pinnan. Vahatut siniset paljastuivat ja näyttävät samalla kuluneelta. Tässä sinistä jo vähä pilkottaa. 

Kaiken tämä jälkeen vahaus, joka syvensi väriä. 


Yksityiskohta rihlatusta, tuplasti maalatusta, hiotusta ja vahatusta osasta.Kaappi valmiina. Nielee sisäänsä melkoisen määrän lankaa. Ehkä puolet :) On nyt yhdistettynä yöpöytänä - lankakaappina. Tätä oli kiva tehdä.


lauantai 19. syyskuuta 2015

Aloituksia...

Yleensä laittelen tänne blogin puolelle kuvia ja muistiinpanoja vain valmiista töistä, mutta tehtäköön nyt poikkeus.

Pelkkä huivineulonta näyttää nyt tulleen päähänsä, ja vanha kunnon kaksi-kolme yhtäaikaista neuletta puikoilla alkaa taas syksyn myötä näyttää ajankohtaiselta. Ja esikoisen ollessa ärhäkän kuumeviiruksen kourissa (paljon liikkeellä, totesi lekuri) neulomiseen taitaa jäädä aikaakin.

Mitäs puikoilta löytyy:
1. Stephen Westin  Prowl

2. Vanha keltainen villapaita (Lamanan Piurasta) tuli tiensä päähän. Lanka oli kyllä ihanan pehmeä, mutta kääntöpuolena sitten se, että se alkoi nyppyyntyä lähes ensimmäisestä kerrasta. Nyt se on jo nuhjuistakin nuhjuisempi. Viime viikkoisen Pärnun reissun laivan ryysiksessä lanka tarttui kiireisen kanssamatkustajan kelloon onnettomin seurauksi. Saahan tuon langan takaisin ja korjattua, mutta siitä sain inspiksen, että toinen keltainen lähtee nyt tilalle tekoon. Käytän kahta Isagerin sävyä, jolloin tuloksena on lämpimän meleerattu keltainen.3. Tänään käväisin Wanhan sataman messuilla, oikeastaan vain Kerän osastolla. Herkkuja oli vaikka miten paljon.


Päätavoitteenani oli päästä hypistelemään minulle uutta Isagerin Tweed-lankaa, ja tuntuma oli niin ihana, että nämä lähtivät mukaan. Onneksi niitä oli tarpeeksi paitaa varten.Eli paitaosastolla on tulossa aika lailla Isagerkeskeistä tuotantoa. Mutta minkäs teet, se vain on lanka, joka koukuttaa minut kerta toisensa jälkeen. Onko teillä jotain ehdotonta suosikkilankaa / lankamerkkiä, jonka pariin huomaatte aina vaan palaavanne?

tiistai 15. syyskuuta 2015

Kamelin- ja valtameren värinen Taine

Päätin jo aikaa sitten, että Melanie Bergin 5 huivin kokoelmasta puikoilleni pääsee ainakin kaksi, ellei kolmekin huivia.

Ensimmäinen on Taine, joka valmistui muuama päivä sitten. Oli tosin aikansa puikoilla odottamassa, että saisin reunuksen tehtyä. Viikonlopuille vain osui senverran paljon reissuja, että mieluummin otin aina reissuneuleeksi jonkin uuden. Ja sitten Taine odotteli vielä hetken pingotusta.

Mutta nyt Taine on valmis. Ohjeesta poiketen neuloin sen fingering-vahvuisesta langasta (jotenkin fingering näemmä kolahtaa tänä syksynä kaikkien neuleiden kohdalla, vaikka ohjeessa paksumpi lanka olisikin. Tähän mennessä ne ovat toimineet ohuemmallakin langalla hienosti.)

Langaksi otin  Isagerin kamelinvärisen Merilinin, jota oli jäänyt jäljelle viime syksynä tehdystä Westbournesta. Toinen väri on Isagerin Highland Wool, väriä Ocean. (Highland Wool on muuten käsittämättömän riittoisa lanka. Olen siitä tehnyt kämmekkäitä useammatkin, ja aina sitä riittää. Varsinainen taikalanka.)Olen jo aikaisemmin hehkuttanut Isagereja. Se kuuluu ehdottomasti suosikkilankoihini. Joka neuleen valmistuttua kuitenkin hämmästyn, että näinkös ihana tästäkin yhdistelmästä nyt tuli. Olen Isager-fani, myönnettävähän se on.
Malli: Taine (Melanie Berg, Ravelry)
Lanka: Isager Merilin ja Highland Wool
Puikot: 3.75 mm pyöröt
Menekki: molempia vähän yli yksi kerä (yksi kerä 50g) kokonaispaino 138 g

maanantai 7. syyskuuta 2015

Kuutamolla - Cresent Phases

Puikkoni osaavat näemmä tuottaa tällä haavaa vain huiveja. Hyvä näin, sillä niitä on ihanan nopea tikutella. Sain viime viikolla valmiiksi Veera Välimäen Crescent Phases- huivin, jota olen Ravelryssa jo pidemmän aikaa ihastellut.

Neuloin huivin ohjeesta poiketen fingering- vahvuisesta langasta, mutta toimii hyvin näinkin, eikä huivista tullut yhtään liian pieni - vaikka ei sellainen suunnaton kääriytymishuivi olekaan.

Lankana käytin Malabrigo Sockia, värinä ihana Persia, jossa yhdistyy petroolinsininen ja harmaa. Kaunista. 

Pehmeä, kevyt kaulanlämmitin juuri sopivasti syyskeleille.
Lanka: Malabrigo Sock, väri Persia (tasan 100 g)
Puikot: 3,75 mm pyöröt