keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hiilenharmaa, pumpulinpehmeä Parasol

Olen jo pidempään ihaillut Janina Kallion Parasol-huivia, ja tehtävähän se lopulta oli. Langaksi nappasin lankakoristani Madelinetoshin fingering-vahvuisen merinovillan. Sen paksummista en juuri nyt jotenkaan osaa huiveja tehdä - jotenkin tuntuu, että huivi saa olla isokin, mutta enintään fingering-paksuisesta langasta, jotta kietoutuu päälle kevyesti. Parasol ei tosin ole mikään isoimmasta päästä oleva huivi, mutta pingottamalla siihenkin saa niin halutessaan lisää mittaa.

Ja samalla huomasin, kuinka vapauttavaa onkin välillä neuloskella huiveja! Nyt kahdessa viikossa on valmistunut kaksi huivia, ihan noin huomaamatta ja tuskittelematta. Hyvää vastapainoa puseronneulonnalle (josta siis tykkään todella! , toim.huom).
Toki puserosuunnitelmia muhii jo päässä.

Tykkään kovasti siitäkin, miltä väri näyttää valmiissa huivissa, vaalea ja tumma harmaa vuorottelevat kauniisti. Lisäksi malli on juuri sellainen, että näyttää hyvältä vaikka miten huiskaisisi päälle.Lanka: Madelinetosh (Tosh Merino Light, 1-säikeinen. (Väri charcoal)
Ohje: Parasol (Janina Kallio), Ravelry
Menekki: 100 g, eli yksi vyyhti
Puikot: 3,5 mm

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Väriliiduilla maalattu huivi

Olen kerryttänyt erinäisistä Sparrow-langan -projekteista jämälankoja (jos Sparrowia, tuota ihanuutta nyt edes jämälangoiksi voi sanoa).

Aikani katseltuani Suvi Simolan Crayons-huivia päätin sen tehdä pellavaisena, fingering-vahvuisena versiona. Alkuperäisen 6 sävyn sijaan käytin 5 korista löytyvää sävyä. Menekki oli pieni, näistä syntyisi vielä toinen samanmoinen.

Voin muuten sanoa, että tykkään. Niin muuten tykkää pikkutyttösenikin, kuulemma haluaa itselleen. Käy sekin :)

Huivi: Crayons (Suvi Simola, Ravelry)
Lanka: Quince&Co Sparrow
Puikot: 3.5 mm