perjantai 30. lokakuuta 2015

Leijonankeltainen Lila light

Tiedättekös ihanan tunteen, kun on pitkään halunnut neuloa juuri tietyn ohjeen ja sitten kun sen tekee, on lopputulos juuri niin ihana kuin toivoi! Sellainen on Carrie Bostick Hogen Lila Light.
Päättelin ja liotin eilen Isagerin Spinnistä ja Alpaca 1:stä neulomani puseron, ja en voi sanoa muuta kuin:
Tämän ohjeen toistan aivan varmasti uudestaan. Puseroa oli ilo neuloa, ohje oli hyvin kirjoitettu, ylhäältä alas pusero (minimimäärä viimeistelyä, yksi tärkeä kriteeri edelleen). Opin muuten uuden tekniikankin: Sunday short rows (aiemmin olen käyttänyt wrap andt turn-tekniikkaa).
Hihoista tein ohjeesta poiketen täyspitkät - sellaiset reilusti ranteen yli. Koska talvi. Ohjeessa oli kaksi versiota, pidempi ja lyhyempi. Tämän tein pidemmällä ohjeella.

Neuloin hieman ohjetta pienemmillä puikoilla hihoja lukuunottamatta eikä lopputulos silti ollut liian napakkaa. Lanka, Isager, ei pettänyt tälläkään kertaan. Yhdistettynä Alpaca ykkönen ja Spinni ovat jotenkin käsittämätön yhdistelmä pehmeyttä ja rouheutta.

Tällainen siitä sitten tuli: (kiitos äidistä otetuista kuvista 11-vuotiaalleni)


Malli: Lila Light
Lanka: Isager Alpaca 1 (rmenekki: eilusti vajaa 150g) ja Spinni, josta kulutin 3 kpl 50 g vyyhteä ja neljännestä jäi yli reippaasti.
Puikot: 3.25 ja sukkapuikot hihoihin 3.5

12 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno! Tartutit nyt kyllä Lila-kuumeen. :) Olen haaveillut tekeväni paidan Tukuwoolista ja tämä vois olla just sopiva malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paha kuume, tämä Lila-kuume :) Ja kuule, olen ihan varma, että Tukuwool sopisi hyvin juurikin tähän malliin!

   Poista
 2. Oon tuota mallia kans katellut pidempään sillä silmällä. Ihanan version teit ja tuo väri - parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Aika moni tuntuu ihastuneen malliin ja laittaneen jonoon, eikä suotta! :)

   Poista
 3. Voi miten ihana! Aiheesta olet kyllä tyytyväinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Tää oli niitä täysosuma-ohjeita!

   Poista
 4. Upea! Piti heti napata ohje muistiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikuttamaan vaan, ohje oli kiva neuloa!

   Poista
 5. Tosi hieno! Toi lankayhdistelmä on kyllä sellainen, ettei voi mennä pieleen. Ja värit oot kyllä valinnut nappiin syksyn keleihin. Itse harkitsin eilisellä neulekuvausreissulla 4-vuotiaan rekrytoimista kuvausassariksi, mutta päädyin sitten odottelemaan varttuneempaa apulaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankojen suhteen olet kyllä täysin oikeassa, olen huomannut, että sulla on kovin samankaltainen Isager-kausi. :) Nelivuotias kameran toisella puolella voisi tuoda varsin luovia kuvakulmia ;)

   Poista
 6. Tää on kyllä hieno! Tykkään tuosta mallista hurjasti, on itselläkin suunnitteilla. Lisäksi se näyttää tosi kivalta sun päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :). Ja malli muuten tuntuu päivä päivältä paremmalta. Toimii, on rento ja siinä on samalla pientä jujua. Ihana. Kannattaa pitää listalla.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!