sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kilpailijat...

Neulomisajasta kilpailevat melkoisen tasaväkisesti nyt näppärästi kolme  eri neuletyötä. Vähään aikaan ei siis valmiita töitä ole tiedossa, vaikka kuinka innolla näitä jokaista tikutan. Sillä jokainen on omalla tavallaan koukuttava.

Niin, joku viisas voisi tietty kysäistä, että onkos sitten ihan pakko aloittaa lähes yhtä aikaa kolme uutta neulontatyötä. (No mutta kun ne kaikki ovat niin pakottavan ihania. :-)) Ja eipä kyllästy, kun aina voi vaihtaa toiseen, tai kolmanteen!

Kaikki kolme lähtivät viikonlopuksi mukaan neulontapussukkaan saaristoreissulle. Merta katsellessa oli ihana neuloa ja rentoutua viikon kiireistä.Luonnon ihania, harmonisia harmaita sävyjä, kummasti kertautuvat langoissakin! 


Tässä on alullaan iiiihana laatikkopaita Lang Donegalista, vinkki ohjeeseen ja lankaan löytyi lankakauppa Kerän blogissa, Jonnalta.Ja tässä puolestaan tuleva Color Affection, joka tulossa lahjaksi lopputalvea ajatellen. Isagerin Alpaca 1 ja Spinni lankoina.Tummanharmaa puolestaan KAL:in innoittamana, ihan vasta alullaan Camomille-huivi, sekin Alpacasta ja Spinnistä.Kun ohuenohuen langan neulominen alkaa tuntua hitaalta, tummanharmaa liian tummalta illalla, niin hups, laatikkopaita peliin, ja johan tuntuu, että neulominen edistyy ihan erilaista tahtia. Näppärää!


sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kurveja kerrakseen

Tein sitten minäkin monen esimerkin innoittamana huivin Curvy Moon. Oli muuten mukava ja rentouttavan simppeli neuloa.

Töiden alettua neulomistahti on väistämättä  hidastunut. Positiivinen kääntöpuoli tosin on se, että nyt työmatkoille on selkeästi omat neuleensa. Mukaan junaan on näppärä ottaa tarpeeksi pieniä ja helppoja neulottavia. Kotona tikuttelenkin sitten niitä puseroita, jotka vievät ainakin pidemmälle neulottuina  jo senverran tilaa, etten niitä työmatkoilla samalla tavalla tule ottaneeksi mukana.

Huivit siis sopivat näppärästi työmatkoille, ja Curvy Moon syntyi, ei kai mitenkään yllättäen  - Merilinistä :) Se kun on tämän kesän ja syksyn suosikkivillainen lankani. Sävyinä ovat kauniin meleerattu munakoiso ja luonnonvalkoinen.

Ihan vielä tätä ei tarvitse, mutta kohta voi jo kietaista kaulaan!
Ja kun omaan kaulaan laitettuna en saanu otettua yhtään sellaista kuvaa, jossa olisi ollut tolkkua, sai uskollinen puu toimia taas ripustimena!

torstai 21. elokuuta 2014

Sulaa kultaa

Tiedättekös, miltä tuntuu pitää päällään sulaa, valuvaa kultaa. Minäpä tiedän - no niin, ainakin noin teoriassa. Sillä kesäisistä neulontatöistä viimein valmistui tämä Sparrowin pellavainen paita, joka tuntuu ylellisen pehmeältä, laskeutuu kauniisti. Sävy ei ole mikään keksi, beige tai kurpitsa. Ei, tyttöseni sen kiteytti sanoessaan: "Äiti, lanka on ihan kuin kultaa." Olen ihan samaa mieltä, kyllä, kulta se on!

Sopii muuten mainiosti farkunsinisen tai harmaan kaveriksi.


Tätä oli mukava neuloskella kesän helteilläkin, filtillä nauttien. 


Mitoituksen ja pääntien mallin nappasin Suvi Simolan Golden Hour- mallista, loppu oli enemmän omaa soveltamista,  sillä tällä langalla halusin tehdä ainaoikeata ja hyvin simppelin mallin. 
Kyllä tässä vielä senverran lämmintä ja aurinkoista on, että pellavaista puseroa hyvin vielä voi pitää päällä. Vaikka se villalankakausi sateineen jo kolkutteleekin ovella...


Lanka: Quince&co, Sparrow, väri Butternut
Puikot: 3,75
Malli: Golden Hour (silmukkamäärät ja pääntie, muutoin oma soveltaminen) sunnuntai 10. elokuuta 2014

Paikkansa lunastanut: matto

Virkattu lankakori on jo lunastanut oman paikkansa, kaverikin sille täytyy vielä jossain vaiheessa tehdä, kuten ehkä aiemmin mainitsinkin. Sen edelle kiilasi kuitenkin toinen tarpeen sanelema, niinkin proosallinen kuin wc:n matto. Syy tähän oli pääosin aiemmin ostamani halpismatto. Tuo matoksi kutsuttu ahmatti imaisi sisään kaiken mahdollisen pölyn ja roskan, eikä niitä sitten enää millään imuroinneilla tai tamppauksilla saanut irtoamaan. Kaikki olisi pitänyt nyppiä käsin irti. Tässä ei sitä ongelmaa tule olemaan!

Koska Virkkurin ohjeella kori luonnistui niin helposti, päätin tehdä myös hexagon-maton, joka samaten löytyi kirjasta. Syntyu aika joutuisasti. Nyt sekin siis pääsee omalle paikalleen. Vähän kupruilevahan tuo vielä on, mutta ehkäpä asettuu, kunhan saa hetken lattialla olla.  

Tämän virkkausharharetken (Yllätin kyllä itsellenikin, oikeasti ihan mukavaahan tämä virkkaus oli, pitkästä aikaa!) jälkeen palaan jälleen keskeneräisten neulomusten pariin. 

Pellavainen pusero kaipailee hihoja itselleen, sen yritän ensin saada valmiiksi. 

Ja nämä ihanat Spinni-langat (ja ykkös-Alpaca ehkäpä kaksinkertaisena), niin, niistä aloitan hissuksiin huivin lahjaprojektiksi talvelle. Värit ovat mielestäni aivan mahtavat, kauniin harmoniset, toivottavasti vastaanottajakin niihin yhtä lailla aikanaan ihastuu! Spinni tuleekin olemaan ihan uusi tuttavuus neuloa. Ensinäkemältä siihen(kin) Isageriin ihastuin. Taas :-)
perjantai 1. elokuuta 2014

Lankakorit: rastafarinmyssy ja harmaa tiukkis

Jo kolmannen kerran tänä vuonna olen tarttunut virkkuukoukkuun. Kovin harvakseltaan sitä ennen. Todella harvakseltaan.
Ensimmäisen kerran innostuin viime kesänä kokeilemaan uutta tekniikkaa ja koukkusin kännykälle pussin. Tuli oikein näppärä.

Seuraava ei sitten ollut ihan yhtä onnistunut, omalla tavallaan symppis kuitenkin. Tarkoitus oli tekaista langoille kori, mutta muutama pikkuseikka jäi viilaamista vaille. Idea oli mitä mainioin:
Käyttäisin superekologisesti vanhaa mattoa, jonka purin (äidin aikanaan kutoma, en raaskinut heittää pois, paikoin remontin maaliroiskeiden täplittämä). Tekisin siitä kivan, raidallisen korin.

Hmm, lopputulos muistutti lähinnä rentoa rastafarin myssyä, joka täytyi tunkea täpötäyteen, jotta se edes pysyisi kasassa. Ja vanha kude alkoi  yllättäen katkeilla, ei kestänytkään.

Mutta koska lankahulluus on pongahtanut aivan omiin sfääreihinsä tänä kesänä, täytettä koriinhan löytyy. Aika paljon. (Langanostolakko, komentaa jokin takaraivossani, kuuntelen sitä aina hetken. Ja taas retkahdan. Heikko luonne.) 

Joten ehdottomasti, tarvitsin uuden lankakorin. Tai kaksi, mutta jostainhan on aloitettava.
Nyt olisi pidettävä mielessä pari seikkaa:
1. osta tasalaatuista kudetta, ei keskenään eripaksuista.
2. valitse sopivankokoinen koukku
ohje ei ollut ongelma, kun ostin Virkkuri-kirjan pari viikkoa sitten.

Näitä kiltisti noudatettuani: tänään sain valmiiksi Virkkurista ohjeen neulekorille. Lisäsin vielä kannen!
(Edit: kannen idis muuten tuli Kerällä-kirjasta, niin ensimmäiseen kuin teiseenkin lankakoriin!) Lopputulos on napakka kun mikä. Tästä tuli vastakohta rennolle rastafari-korille - suorastaan tiukkis, sotilaallisen napakka, harmaa. Niinkuin pitikin.Vanha kori näyttää tässä napakammalta kuin todellisuudessa onkaan. Saa palvella vielä hetken.