maanantai 29. syyskuuta 2014

Juuri sellainen kuin pitikin

Valmistuipa Lang Donegalista laatikkopaitakin. Se on viihtynyt puikoilla jo useamman viikon,  kilpaillen ajankäytöstä muutaman muun keskeneräisen kanssa.

Tässäpä se nyt on, muutama lanka pitää vielä päätellä, sen jälkeen on tuokin pitovalmis. Huomiseksi on luvattu viilenevää, ehkäpä pääsee käyttöön.

On juuri niin kiva kuin odotinkin, mallista kiitoksen vinkistä lankakauppa Kerään! Kirjastosta löytyi vanhempi Moda-lehti, jossa tuo ohje on peräisin.  Rento ja kevyt paita! Samaisesta langasta tein viime talvena vihreän palmikkopuseron, sen perusteella tiesinkin jo odottaa, miltä pusero tuntuu -  miten kevyt se on ja silti lämmin kuin mikä.
Puikkoina käytin ohjeesta poiketen koko ajan 3.5 mm puikkoja,  omalle käsialalle sopi tuo pienempi puikkokoko.

Tässä sen viimetalvinen vihreä puserokaveri. Se samainen, josta jäi ainakin kahden pipon verran yli lankaa. Eka pipo on onneksi jo valmis :)


6 kommenttia:

 1. On se kyllä hieno!

  Ja apuapapua, miksen mä saa mitään valmiiksi yhtään millään niisk?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! Ja heei, mulla puolestaan on paha blokkeri päällä sukkien aloittamiseen! Kaiken maailman ihania sukkalankoja odottelee, että tämä lusmu aloittaisi niistä sukkia, mutta eeei, en saa aloitettua! Aina jotain kiilaa edelle. Julistan itselleni kohta puseronneulomislakon, kunnes muutama huivi valmistuisi tai sukat saisin aloitettua :)

   Poista
 2. Hieno laatikkopaita! Teitkö omasi ilman taskuja? Tuo Donegal on kyllä mahtava lanka. Aivan ihana myös vihreänä ja palmikkoisena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Juu, tein kyllä ilman taskuja, vaikka vakaa aikomus oli laittaa taskuilla. Mutta ah, laiskuus, tuo paheista katalin kuiskutteli korvaan, että kuinka paljon nopeammin tän tekisinkään taskuitta... Mutta ehkä seuraava versio saa olla taskullinen, ne sopii tosi kivasti paitaan :)

   Poista
 3. Paljonko sulla meni lankaa tuohon laatikkopaitaan? Mietin juuri samaisen tekemistä, olen yhden joskus tehnytkin, mutten kuollaksenikaan muista kuinka monta kerää meni, eri lankakin oli tosin kyseessä silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Donegalia meni vajaat 6 kerää, puolet taisi viimeisestä jäädä - juuri muutaman raidan verran pipoon tai kämmekkäisiin :) Tein tosiaan 3,5 puikoilla. Oma käsiala kun tuppaa olemaan vähän löysää. Niinpä loin silmukoita hieman ohjetta vähemmän, mutta niin, että lopullinen leveys oli sama kuin ohjeen pienimmässä koossa.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!